Monthly Archives: September 2014

Përse ka luftuar Profeti Muhamed?


Përgjigjet për këtë pyetje nje kristian i cili quhet “Tomas Karlil”: Qëllimi i këtij të dërguari para vitit 622 ka qene që të përhapi fenë e tij me urtësi dhe me këshilla të mira, dhe ka dhënë për të realizuar atë çdo mund, por ai i gjeti zullumqarët jo vetëm që refuzuan mesazhin dhe thirrjen

Koncepti i përqendrimit


عَنْ سُفيانَ بن عبدِ اللهِ – رضي الله عنه – ، قالَ : قُلتُ : يا رَسولَ اللهِ ، قُلْ لي في الإسلام قولاً لا أسألُ عَنْهُ أحداً غَيرَكَ ، قال : (( قُلْ : آمَنْتُ باللهِ ، ثمَّ استقِمْ )) رواهُ مُسلم . Nga Sufjan bin Abdulla –radijallahu anhu-, transmetohet të ketë thënë: “O

Koncepti i trupit


Nga Ebu Mes’ud Ukbe bin Amri el-Ensariu, Bedri, r.a., trasmetohet se i Dërguari i Allahut, (salallahu alejhi ue selem), ka deklaruar: “Ajo që njerëzit e kanë hasur nga revelata e parë e më hershme janë fjalët: ‘nëse nuk turpërohesh bën çka të duash!” Fjalët e të Dërguarit, (salallahu alejhi ue selem), “Ajo që njerëzit e kanë hasur

Alfred Kroner per Profetin (alejhi selam)


Alfred Kroner, një ndër dijetarët më të njohur të gjeologjisë në botë, thotë: “Duke menduar më thellë rreth këtyre çështjeve dhe rreth asaj se, nga i mori Muhammedi a.s. ato njohuri, kur dihet se ai ishte beduin dhe analfabet, besoj se është e pamundur që vetë ai, të mund të sillte njohuri kaq të sakta

Eduart Perroy për Profetin (alejhi selam)


Eduard Perroy, (1901-1974 Paris)studiues bashkëkohor francez, prof. në Universitetin e Sorbonës, thotë: “Erdhi Muhammedi, i biri i Abdullahut, Pejgamberi arab dhe vula e pejgamberëve, i cili u solli sihariq, arabëve dhe mbarë njerëzimit, një fe të re. I ftoi ata, që të besonin se, Allahu është Një dhe i Vetëm. Sheriati (ligji isalm), nuk ndryshon

Volteri për Muhamedin (alejhi selam)


 “Feja me të cilën erdhi Muhammedi, pa dyshim është më e lartë se Krishterizmi. Besimtarët muslimanë nuk janë sprovuar me mosbesimin, me të cilin janë testuar të krishterët, të cilët, në fund, deklaruan: “Një Zot është në tresh, ndërsa trinia ka njësinë e njëshit”. Besimi në Një Zot të Vetëm, të Gjithëfuqishëm ka qenë në

Emri Muhamed më e përhapuri në botë


Nje gazete Spanjolle pohoi ne nje nga raportet e saj se emri i profetit Muhamed salallahu alejhi ue selem, eshte emri me i perhapur ne bote. Ajo pohoi se afro 150,000,000 (njeqind e pesedhjete miljon) persona ne bote bartin emrim Muhamed. Gazeta A.b.c. Spanjolle pohoi se ky emer mbizoteron me se shumti ne vendet si