Monthly Archives: October 2014

Dhjetë arsye për ta dashur profetin Muhamed


Për një grua myslimane si unë, është shumë e vështirë të specifikosh “dhjetë arsye për ta dashur profetin (a.s.). Kur më kërkuan të shkruaja vetëm dhjetë arsye u ndjeva e humbur. Vazhdova të mendoj se cilat prej një milion arsyeve duhet të shkruaja. Humba në karakterin e tij të madh njerëzor dhe profetik. Është me

Perandori Herakli dhe Profeti Muhamed


Detyra e Herakliut per mbrojtjen e Sirise u influencua nga vizioni i tij i “mbreterise fitimtare te nje njeriu te bere synet” dhe besimi i tij se ky burre ishte me te vertete i Derguari i Zotit. Ai nuk beri me perpjekje qe te fitonte mbi njerezit e tij per pranimin e besimit te tij.

Figura e Peofetit Muhamed nuk perdhoset


Figura e Profetit Muhamed nuk mund te perdhoset, madje as nuk mund te imagjinohet qe te dhunohet, sepse kurre nuk mundet kush te shuaje driten e Yllit qe shkelqen, e as te mbuloje diellin qe rrezaton. Muhamedi eshte profeti i fundit dhe vula e tyre, i derguar per te gjithe njerezimin, e sa here qe

Dr. M. H. Duran per Profetin Muhamed


Dr. M. H. Duran, nën influencën e një shkolle misionare bëhet i krishterë. Kalon një kohë në kishën angleze. Nga viti 1939, deri më 1963 punon si prift. Në vitin 1963, ashtu sikurse vjen pranvera, atij i erdhi e Vërteta, Islami, dhe u bë musliman. “Mund të them, me gjithë forcë, se s’ka asnjë musliman

Urtësia e martesës së Profetit me shumë gra


Në përgjithësi jobesimtarët kanë pikëpamje jo të qarta mbi martesën e Pejgamberit, salallahu alejhi ue selem, dhe Islamin. Si rezultat i shumë teksteve të rreme shkruar kundër Profetit, salallahu alejhi ue selem, dhe fesë së vërtetë të zgjedhur nga Allahu, shumë prej këtyre jobesimtarëve nuk e kanë kuptuar bukurinë, praktikën, racionalizmin, vërtetësinë, mbrekullinë e Islamit