Monthly Archives: November 2014

VARGJE NGA ZEMRA PER TY, O I DASHURI YNE, MUHAMED


Botë të tërë, shoh, që përdridhet, e aty-këtu, me plot vetëdije, të vërtetës, i përvidhet… ——- ——- ——- ——- ——- Pabesimi, me botën e tij të sterruar, mendon dëshpëruar, se mund të të përçmojë, o më i larti, i Dërguar!… Mendon se mund të të tallë, me atë shpirtin e tij të vdekur, të vdekur,

Profeti Muhamed permendet ne Bibel


Ne librin Habakuk 3:3 “Zoti (te perzgjedhurin) do ta sjelli nga Teman, dhe te vetmin nga mali Paran. Fama e tij, ka arritur parajsen dhe bota lutet per te’. A mund tju bej nje pyetje se ku ndodhet mali Paran? Mali Paran ndodhet ne Arabi, kjo vertetohet nepermjet versetit te Zanafilles 21 :21 ku tregohet

Edward Gibson dhe Simon Ocklay per Profetin Muhamed


“Përhershmëria e jo propagandimi i fesë së tij është ajo që meriton interesimin tonë; është ruajtur përshtypja e njëjtë, e pastër dhe e përkryer të cilën ai e gdhendi në Mekke e në Medine, pas revolucioneve 1200 vjeçare të ithtarëve të rinj indianë, afrikanë dhe turq të Kur’anit… Muhamedanët kanë përballuar në tërë orvatjen për