Monthly Archives: September 2017

Argumente logjike mbi profetësinë e Muhamedit


Profetësia është një çështje e madhe dhe një pozitë tejet e lartë, atë e pretendon një njeri besnik dhe i virtytshëm, ose një gënjeshtar e mashtrues. Megjithatë, Zoti ka vendosur që çështja e profetësisë, të mos u përzihet njerëzve, përkundrazi ata kanë aftësinë që me anë të logjikës, të bëjnë dallimin mes profetit dhe sharlatani.

Moisiu – Jezui – Muhamedi


Alija Izetbejgoviç Islami ka dy histori: ajo para dhe ajo pas Muhammedit, a.s. Historia e Islamit pas Muhammedit (historia e Islamit në kuptim të ngushtë), s’mund të kuptohet krejtësisht pa parahistorinë e Islamit dhe veçanërisht pa pjesën e fundit të saj që përfshin periudhën e judaizmit dhe të krishterimit. Roli i këtyre tri religjioneve të

10 FAKTE QË ZBARDHIN KONTRIBUTIN E PEJGAMBERIT, ALEJHIS SALATU UE SELAM PËR NJERËZIMIN


Falënderimet i takojnë Allahut, Zotit të botëve, ndërsa paqja dhe bekimet qofshin mbi vulën e profetëve, Muhamedin, familjen, shokët dhe pasuesit e tij! Jomyslimanë të shumtë nga e gjithë bota, e veçanërisht nga perëndimi, pas shtrembërimit të qëllimshëm të figurës dhe personalitetit të Profetit Muhamed, alejhis salatu ue selam, në mediat e tyre, pyesin për

Qëndrimi i profetit Muhamed kundrejt besëtytnive


Besëtytnitë janë praktika dhe besime të pasakta, që nuk kanë bazë logjike apo ndonjë lidhje me jetën reale. Edhe pse hasen dhe në fusha të tjera, ato janë më shumë të zakonshme në çështjet e fesë. Pavarësisht nga raca apo feja, besëtytnitë janë të pranishme në shumë shoqëri. Për sa i përket fesë, ato kanë

IMAZHI I SHTREMBERUAR I PROFETIT ALEJHI SELAM


Pyetje: Nga literaturat e huaja qe kam lexuar, imazhi i Pejgamberit te meshires, paraqitet si pushtues. A mund te hidhni drite shkurtimisht rreth historise islame ne vite (ekspansionit islam) ose te me tregoni ndonje liber historik ku mund te kuptoj rrjedhen historike te vertete te ngjarjeve e ne vecanti luften dhe shkakun e saj, ne

TA NJOHIM TË DËRGUARIN E FUNDIT


Origjina e Profetit Muhamed (a.s.) Qyteti i Mekës, prej nga e ka origjinën familja e Muhamedit (a.s.), ka qenë në vazhdimësi qendër e rëndësishme ekonomike dhe tregtare, njëkohësisht edhe qendër shpirtërore dhe fetare e Arabisë. Që nga periudhat parahistorike, arabët dyndeshin nga çdo anë dhe grupe-grupe shkonin për të vizituar Qaben, shtëpinë e Zotit. Meka

PROFETI I MESHIRES (salallahu alejhi ue selem)


Gjate gjithe historise boterore ka pasur njerez qe i kane dhene shume njerezimit. Ne fakt keta njerez meritojne nderim dhe respekt nga te gjithe, edhe pse jane te paket ata qe shprehin falenderim e mirenjohje. E padyshim ne majen e piramides njerezore qendrojne me te lartet e me te lavdishmit, te Derguarit e Zotit, ata

Shokë në jetë dhe shokë në vdekje!


Në këtë botë ishin dy shokë! Në këtë botë ka shumë shokë, por ne do të përqendrohemi tek dy prej tyre. Ata ishin dy shokë të vërtetë. Njëri prej tyre çdo mëngjes i thoshte shokut të tij: “Më lejo të emigroj!” Ndërsa shoku i tij ia kthente: “Prit, se ndoshta Allahu të bën rrësk një

Sjellja e Profetit me fëmijët


Abdulaziz Shami Profeti Muhamed i rritur që në fëmijërinë e hershme jetim, e kishte të qartë se suksesi në sjellje dhe mardhënie me fëmijët varet nga mënyra se si sillesh me ta; se ata kanë nevojë të jeshë zemërgjerë, i durueshëm dhe i afrueshëm me ta. Për shkak të rëndësisë që ka kjo grupmoshë, Profeti