Browsing category Per Profetin

John William Draper për Profetin Muhamed


John William Draper ka thënë: “Katër vjet pas vdekjes së Justinianit, në vitin 569 pas Krishtit, lindi në Mekë, të Arabisë burri, i cili më tepër se çdo njeri tjetër do të ndikonte më së shumti në rracën njerëzore… Muhamedi…”. John William Draper, Historia e zhvillimit intelektual të Europës, Londër 1875, Botimi i parë, faqja

Christian Snouck Hurgronje për Profetin Muhamed


“Lidhja e kombeve, e krijuar nga Profeti i Islamit (Muhamedi) e vuri parimin e unitetit ndёrkombёtar dhe tё vёllazёrisё njerëzore mbi të tilla themele universale, sa u tregoi dritën kombeve të tjera.  Është fakt që asnjë komb i botës nuk mund të krahasohet me atë që ka bërë Islami për të vënë në jetë idenë

Will Durant për Profetin Muhamed


Njëri prej historianëve të mirënjohur në historinë moderne, Will Duranti, megjithëse nuk beson në profetësinë e Muhamedit ﷺ, madje edhe pse ka ngritur disa kritika e dyshime ndaj tij, veçse realiteti e ka mundur, ndaj është detyruar t’i nxjerrë këto fjalë në librin e tij “Tregimi i civilizimit”, ku shprehet: “Nëse gjykojmë për ndikimin e

Selwyn Gurney Champion për profetin Muhamed


Selwyn Gurney, sipas M. D. dhe Doroty “Readings from World Religions”, Londër 1951, thotë: “Muhammedi a.s. ka shpallur fenë, të cilën e pasojnë miliona njerëz. Që nga fillimi, ndikimi i kësaj feje, vazhdimisht, është gjithnjë në rritje. Tiranët, që i besojnë vetëm forcës dhe mbështeten vetëm tek ajo, s’janë në gjendje të ndikojnë në gjeneratat

David George Hogarth për profetin Muhamed


David George Hogarth[1] në librin “Historia e Arabisë”, veç të tjerash thotë: “Muhamedi a.s. është i vetmi, ndër njerëzit më të shquar të njerëzimit, jeta e përditshme e të cilit është studiuar, është çmuar dhe është marrë si shembull, duke u zbatuar në jetë edhe sot nga miliona njerëz. Kjo gjë, nuk mund të thuhet

Dr. Annine Besant per Profetin Muhamed


“Është e pamundur për këdo, që studion jetën dhe karakterin e Profetit të madh të Arabisë, që di sesi ai i mësoi të tjerët dhe si jetoi vetë, të mos ndiejë veçse nderim të thellë për atë Profet të fuqishëm, për një nga të Dërguarit më të mëdhenj të të Plotëfuqishmit. Dhe, megjithëse në atë

Per ate qe rrejshem pikturon Muhamedin alejhi selam


Bosch Fawstin thanë se je Shqipëtar Edhe unë që po shkruaj këto vargje i tillë jam Kam përshtypjen se nga mendtë ke lajthitur, ke shkarë S’gjete gjënë e duhur që në Amerikë të fitosh nam. Dora jote mizore me lapsin kriminel veç spekulloi Në tabllonë tënde nuk vizatove portretin e tijë real Imagjinata jote e

Publikimi i karikaturës së profetit Muhamed, fondamentalizëm ateist


Ribotimi i karikaturës sëprofetitMuhamednga revista franceze “Charlie Hebdo” ka sjellë shumë reagime në Francë dhe jo vetëm. Edhe në Shqipëri po diskutohet shumë me persona që janë pro dhe kundër publikimit të saj.Një prej atyre që e kundërshtojnë këtë veprim të revistës pariziene është edhe ish ministri i jashtëm Kreshnik Çollaku, aktualisht drejtues i sekretariatit

James Michener per rinine e Profetit Muhamed salallahu alejhi ue selem


James Michener në veprën e tij të titulluar “Islami, Religjioni i Keqkuptuar” shkruan: ”I mbetur jetim në vogëli, ai ishte veçanërisht i dhembshur me të varfrit dhe nevojtarët, vejushat dhe jetimët, skllevërit dhe të nëpërkëmburit. Në moshën 20-vjeçare ai ishte një tregtar i suksesshëm, dhe shumë shpejt u bë drejtues i karvanit të mallrave të

VARGJE NGA ZEMRA PER TY, O I DASHURI YNE, MUHAMED


Botë të tërë, shoh, që përdridhet, e aty-këtu, me plot vetëdije, të vërtetës, i përvidhet… ——- ——- ——- ——- ——- Pabesimi, me botën e tij të sterruar, mendon dëshpëruar, se mund të të përçmojë, o më i larti, i Dërguar!… Mendon se mund të të tallë, me atë shpirtin e tij të vdekur, të vdekur,