Browsing category Per Profetin

Edward Gibson dhe Simon Ocklay per Profetin Muhamed


“Përhershmëria e jo propagandimi i fesë së tij është ajo që meriton interesimin tonë; është ruajtur përshtypja e njëjtë, e pastër dhe e përkryer të cilën ai e gdhendi në Mekke e në Medine, pas revolucioneve 1200 vjeçare të ithtarëve të rinj indianë, afrikanë dhe turq të Kur’anit… Muhamedanët kanë përballuar në tërë orvatjen për

Perandori Herakli dhe Profeti Muhamed


Detyra e Herakliut per mbrojtjen e Sirise u influencua nga vizioni i tij i “mbreterise fitimtare te nje njeriu te bere synet” dhe besimi i tij se ky burre ishte me te vertete i Derguari i Zotit. Ai nuk beri me perpjekje qe te fitonte mbi njerezit e tij per pranimin e besimit te tij.

Dr. M. H. Duran per Profetin Muhamed


Dr. M. H. Duran, nën influencën e një shkolle misionare bëhet i krishterë. Kalon një kohë në kishën angleze. Nga viti 1939, deri më 1963 punon si prift. Në vitin 1963, ashtu sikurse vjen pranvera, atij i erdhi e Vërteta, Islami, dhe u bë musliman. “Mund të them, me gjithë forcë, se s’ka asnjë musliman

Alfred Kroner per Profetin (alejhi selam)


Alfred Kroner, një ndër dijetarët më të njohur të gjeologjisë në botë, thotë: “Duke menduar më thellë rreth këtyre çështjeve dhe rreth asaj se, nga i mori Muhammedi a.s. ato njohuri, kur dihet se ai ishte beduin dhe analfabet, besoj se është e pamundur që vetë ai, të mund të sillte njohuri kaq të sakta

Eduart Perroy për Profetin (alejhi selam)


Eduard Perroy, (1901-1974 Paris)studiues bashkëkohor francez, prof. në Universitetin e Sorbonës, thotë: “Erdhi Muhammedi, i biri i Abdullahut, Pejgamberi arab dhe vula e pejgamberëve, i cili u solli sihariq, arabëve dhe mbarë njerëzimit, një fe të re. I ftoi ata, që të besonin se, Allahu është Një dhe i Vetëm. Sheriati (ligji isalm), nuk ndryshon

Volteri për Muhamedin (alejhi selam)


 “Feja me të cilën erdhi Muhammedi, pa dyshim është më e lartë se Krishterizmi. Besimtarët muslimanë nuk janë sprovuar me mosbesimin, me të cilin janë testuar të krishterët, të cilët, në fund, deklaruan: “Një Zot është në tresh, ndërsa trinia ka njësinë e njëshit”. Besimi në Një Zot të Vetëm, të Gjithëfuqishëm ka qenë në

Emri Muhamed më e përhapuri në botë


Nje gazete Spanjolle pohoi ne nje nga raportet e saj se emri i profetit Muhamed salallahu alejhi ue selem, eshte emri me i perhapur ne bote. Ajo pohoi se afro 150,000,000 (njeqind e pesedhjete miljon) persona ne bote bartin emrim Muhamed. Gazeta A.b.c. Spanjolle pohoi se ky emer mbizoteron me se shumti ne vendet si