Browsing category Pyetje & Përgjigje

Faktet se Suneti i Profetit është argument


Cli është argumenti që na obligon pumimin me ato që janë pohuar nga Profeti salallahu alejhi ue selem dhe se Suneti është një ndër burimet e legjislacionit Islam?   Në realitet ka një sërë argumentash që tregojnë një fakt të tillë, prej tyre mund të përmendim: a)- Besimi i Profetit Muhamed salallahu alejhi ue selem

Cila është dispozita për dërgimin e selamit te Pejgamberi (alejhis salatu ues selam) me ata që shkojnë në Medinë?


Falënderimi i takon Allahut .. Kjo vepër nuk është e ligjshme dhe nuk ka qenë traditë e gjeneratave të para të arta e as muslimanëve të mençur, ngase secili mund t’i dërgoj selam Pejgamberit (alejhis salatu ues selam) në cilindo vend qoftë. Allahu ka garantuar dërgimin e selamit përmes melekëve që ua ka përcaktuar këtë

IMAZHI I SHTREMBERUAR I PROFETIT ALEJHI SELAM


Pyetje: Nga literaturat e huaja qe kam lexuar, imazhi i Pejgamberit te meshires, paraqitet si pushtues. A mund te hidhni drite shkurtimisht rreth historise islame ne vite (ekspansionit islam) ose te me tregoni ndonje liber historik ku mund te kuptoj rrjedhen historike te vertete te ngjarjeve e ne vecanti luften dhe shkakun e saj, ne