Browsing category Sqarime

Për ata që shajnë Profetin


Arena botërore në javën që lamë pas gumëzhinte me ngjarjet e Francës, në të cilën një gazetë satirike u përball me një sulm për shkak se ishte tallur me Islamin dhe simbolet e tij. Kjo ngjarje i bëri njerëzit të ndanin qëndrime të ndryshme, çdo kush sipas asaj qe besonte. Nga ana tjetër media lozi

Muhamedi dhe gënjeshtrat rreth tij


Hyrje Që kur Islami filloi të përhapë dritën e tij në lindjen e mesme, Afrikën veriore, Spanjë dhe në disa pjesë të Evropës, kisha e krishterë dhe udhëheqësit evropianë u ndjenë të kërcënuar fetarisht dhe politikisht. Misionarët e krishterë filluan të studiojnë Islamin që të përhapnin gënjeshtra dhe mashtrime rreth mësimeve të tij, dhe me

Figura e Peofetit Muhamed nuk perdhoset


Figura e Profetit Muhamed nuk mund te perdhoset, madje as nuk mund te imagjinohet qe te dhunohet, sepse kurre nuk mundet kush te shuaje driten e Yllit qe shkelqen, e as te mbuloje diellin qe rrezaton. Muhamedi eshte profeti i fundit dhe vula e tyre, i derguar per te gjithe njerezimin, e sa here qe

Urtësia e martesës së Profetit me shumë gra


Në përgjithësi jobesimtarët kanë pikëpamje jo të qarta mbi martesën e Pejgamberit, salallahu alejhi ue selem, dhe Islamin. Si rezultat i shumë teksteve të rreme shkruar kundër Profetit, salallahu alejhi ue selem, dhe fesë së vërtetë të zgjedhur nga Allahu, shumë prej këtyre jobesimtarëve nuk e kanë kuptuar bukurinë, praktikën, racionalizmin, vërtetësinë, mbrekullinë e Islamit

Martesa e hershme e Muhamedit


Për fat të keq jemi dëshmitarë të përpjekjeve të misionarëve të krishterë që janë përqendruar kryesisht në denigrimin e Islamit, sot më shumë se kurrë. Kështu, po shohim shtrembërime dhe imitime të këqija që ata po prodhojnë në përpjekje për të shpërfytyruar, manipuluar dhe abuzuar me faktet historike dhe etimologjike. Këto polemika variojnë nga absolutisht

Dashuria e vërtetë ndaj Profetit Muhamed


Nuk ka dyshim se dashuria ndaj Muhamedit, paqja dhe mëshira e Allahut qofshin mbi të, është një prej obligimeve kryesore të besimit. Ai është pishtari I rrugës së shpëtimit dhe dera e vetme për t’iu afruar Allahut. Mirëpo ç‘ nënkupton dashuria ndaj tij?  Dashuria ndaj tij nuk nënkupton rrëfimin e përrallave, fjalët që thuhen, vokalet që

Përse ka luftuar Profeti Muhamed?


Përgjigjet për këtë pyetje nje kristian i cili quhet “Tomas Karlil”: Qëllimi i këtij të dërguari para vitit 622 ka qene që të përhapi fenë e tij me urtësi dhe me këshilla të mira, dhe ka dhënë për të realizuar atë çdo mund, por ai i gjeti zullumqarët jo vetëm që refuzuan mesazhin dhe thirrjen