James Michener per rinine e Profetit Muhamed salallahu alejhi ue selem


James Michener në veprën e tij të titulluar “Islami, Religjioni i Keqkuptuar” shkruan:

”I mbetur jetim në vogëli, ai ishte veçanërisht i dhembshur me të varfrit dhe nevojtarët, vejushat dhe jetimët, skllevërit dhe të nëpërkëmburit. Në moshën 20-vjeçare ai ishte një tregtar i suksesshëm, dhe shumë shpejt u bë drejtues i karvanit të mallrave të një vejushe të pasur. Kur arriti moshën 25-vjeçare, punëdhënësja e tij, duke ia njohur meritat i propozoi për martesë. Edhe pse ishte 15 vjet më i ri, ai pranoi të martohej, dhe deri në çastin e vdekjes së saj ai u soll si një bashkëshort i devotshëm.”

(Visited 49 times, 1 visits today)

You may also like

LEAVE A COMMENT