Princi Otto Von Bismark (themeluesi i Gjermanisë) për Muhamedin


Princi Otto Von Bismark, politikan dhe burrë i madh shteti, themeluesi i Gjermanisë, i cili njihet në popull si “Udhëheqësi i Hekurt“, thotë:
“Muhamedi është personaliteti i jashtëzakonshëm. Jo rastësisht, Zoti nuk nxori ndonjë tjetër në skenën e ngjarjeve botërore.

Muhamed, më vjen keq që s’isha bashkëkohësi yt. Ky libër, mësues dhe përhapës i të cilit je ti, s’është libri yt. Ai është libër Hyjnor. Të mohosh burimin e tij është aq qesharake, sa edhe të pretendosh pasaktësinë e shkencave ekzakte. Prandaj njerëzimi, vetëm një herë, ka parë një figurë të tillë unikale, siç ishe ti dhe më s’do të ketë rastin të shohë (të ngjashëm).

Unë, me respektin më të madh, përulem, para paraqitjes tënde të madhërishme.”

(Visited 198 times, 1 visits today)

You may also like

LEAVE A COMMENT